Hotelglamour: haal de vijfsterrenstijl in huis

Het is elegant, chique en heeft de allure van een vijfsterren hotel. We hebben het over de nieuwe woontrend waarbij je de hotelluxe in huis haalt. In deze stijl draait het om de fijne lijnen en texturen, velvetstoffen, grote eyecatchers en warme kleurenpaletten. Geniet van een overweldigende thuissuite, een rooftop bar in je tuin en een ontbijt in je eigen lobby.

 

Het zijn de luxe materialen en afwerkingen die ons het hotelgevoel geven. Of je nu een grote of een kleinere woning hebt, ook jij kunt dit gevoel in huis halen. Van een grote inloopkast, tot een tikkeltje over de top opgemaakt bed . Je kunt het zo groots maken als je huis je toelaat. Fijn, want iedereen heeft weleens het verlangen naar hotelluxe.

Royaal kleurenpalet

Om het hotelgevoel in huis te halen, is een warm kleurenpalet een must. Zwart en donkerbruin worden als basis gezien, gecombineerd met de kleuren smaragd groen, indigoblauw en oudroze. Door het royale kleurgebruik en de opvallende grote items, creëer je een elegante hotelglamour look. Tip: voeg een toefje goud toe aan je interieur voor de finishing touch.

Kracht van details

Je geeft je thuislobby een luxe uitstraling door te zorgen voor een ruime opstelling en rijke aankleding. Schuif bijvoorbeeld velvet of suède eetstoelen aan je eettafel en dek je tafel op zoals in een sterrenrestaurant. Ofwel: een tafelloper, linnen servetten, gouden bestek en dubbele borden. De details zijn allesbepalend voor de sfeer!

Kleur buiten de lijnen

Het hotelleven associëren we al gauw met een wijntje in je linkerhand, een goed boek in je rechterhand en het zonnetje dat je een heerlijk warm gevoel geeft. En dat het liefst op de rooftop bar van het hotel. Dat gevoel kan je prima naar je eigen balkon of tuin halen! Denk aan een loungebank met kussens om in weg te zakken, buitenkaarsen, kandelaars en het liefst een vuurtje voor de sfeer. De truc is om buiten de lijntjes te denken. Letterlijk in dit geval.