De woonkamer trends van dit moment

woonkamertrends van dit moment

De afgelopen periode is meer dan ooit gebleken dat je huis een echt thuis moet zijn. De woonkamer is dé centrale plek in huis geworden en daarom geven we je in deze blog een kijkje in de woonkamertrends van dit moment. De woonkamer is de plek waar velen van ons lange werkdagen hebben doorgebracht en waar bezoek weer volop welkom is. Daarom is het belangrijk dat deze plek helemaal naar jouw zin én on trend is.

Een rustige omgeving

Door alle chaos en stress om ons heen is een plek van rust heel belangrijk. De woonkamer is het hart van je huis dus het ideale rustpunt. Dit bereik je eenvoudig met een basis van neutrale tinten. Denk hierbij aan de basiskleuren zoals wit, beige, grijs en zwart. Doe dit in combinatie met een minimalistische inrichting en de zorgen verdwijnen vanzelf uit je hoofd. Weinig tierelantijntjes en veel grote meubels. Geen overbodige accessoires, maar weloverwogen duurzame producten.

Een zachte uitstraling

Omarm ronde vormen en comfortabele materialen. Dit zorgt voor een gastvrije sfeer. Ga voor ronde fauteuils van Goossens, of probeer een van de ronde salontafels van De Tafelaar. Ronde eettafels zorgen tevens voor gezelligheid, niemand aan het uiteinde van de tafel maar iedereen rondom elkaar. Combineer deze zachte vormen met comfortabele materialen zoals een wol of teddy-stof. Ga voor een fluffy deken voor op je bank en creëer daarmee de ultieme herfst/winter sfeer. Steek een paar kaarsen aan en jouw woonkamer is een warme ontvangstplek.

 

Natuurlijke elementen

In de natuur komt je lichaam perfect tot rust. Je hoofd ruimt er als het ware van op. Ook dit zien we nu in de woonkamertrends. Het gebruik van marmer, hout en graniet is een grote trend die doorzet. Deze materialen zorgen voor een gevoel van “buiten” in je huis. Neem als voorbeeld de houten tv-meubelen met rotan van Woonenzo of de marmeren salontafels van Decor Wonen. Om toch privacy te creëren kun je jouw woonkamer aanvullen met scheidingswanden van canvas, glas of gordijnen.

 

Een goed stuk staal

En dan nog een ontwikkeling die al een hele tijd populair is, namelijk: de stalen deuren. Je komt ze in vele woningen tegen en ze blijven stijlvol en enorm populair. Toch wordt ook deze trend uitgebreid. Deuren van koper en messing zijn helemaal hip. Niet alleen stalen deuren zijn trending maar ook de manier waarop ze terugkomen in kasten, tafels etc. Het is een echte manier om het industriële wonen naar voren te halen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij een van de stalen kastjes van Pronto Wonen of Henders & Hazel bij Piet Klerkx.

 

Ben jij klaar om jouw woonkamer goed aan te pakken en wil jij een heerlijke rust- en gezelligheidsplek creëren. Kom dan eens langs bij Villa ArenA voor het beste interieuradvies en de mooiste showrooms die jou kunnen helpen wegwijs te worden.

 

Kijk je liever alvast uit naar de woontrends van het volgende jaar? Check dan snel onze blog over de woontrends van 2022 en laat je inspireren door de video in samenwerking met CBW-erkend!