7 badkamertrends voor jouw thuisoase

Ooit was het de “natte cel” in je huis. Tegenwoordig is de badkamer steeds meer een persoonlijk toevluchtsoord voor verzorging, herstel en rust. In dit artikel verkennen we een aantal trends in badkamerinterieur. Welke badkamer-omgeving zie jij het meest als de oase om te ontsnappen aan de drukte van alledag?

 

Kalmte vanuit de natuur
In ons snelle leven verlangen we regelmatig naar een verbinding met de natuur. Dit zie je terug in op de natuur geïnspireerde badkamers. Zij wekken een gevoel van kalmte op. Aardse kleurenpaletten, zoals zacht groen, warm bruin en rustgevend blauw, zorgen voor een rustgevende sfeer. Natuurlijke elementen zoals stenen bladen, houten accenten en planten brengen de ruimte nog meer tot leven. 

 

Zen Minimalisme
Minder is meer. Dat is de kern van de minimalistische badkamertrend. Simplistische ontwerpen met strakke lijnen en opgeruimde ruimtes helpen je een zen-achtige sfeer te bereiken. Kies voor zwevende badmeubels, verborgen kastjes en veel opruimmogelijkheden om een georganiseerde uitstraling te bereiken. Wit, gebroken wit en lichte neutrale tinten zijn dominant in deze trend. Geef rommel geen kans. Omarm eenvoud. En laat je geest ademen.

 

Integratie van slimme technologie
De technologische vooruitgang heeft onze badkamers slimmer gemaakt: toiletten met verwarmde zittingen en bidetfuncties, handenvrije kranen en spraakgestuurde verlichting zijn slechts enkele innovaties. Met een aanpasbare douche-instellingen (temperatuur, straalintensiteit) kun je je persoonlijke voorkeuren vastleggen. 

 

Design badkuipen en douches
Baden is niet langer een routine, het is een ervaring om te koesteren. Met een vrijstaand bad of een inloopdouche creëer je een middelpunt in je badkamerinterieur. Klassiek of modern, een vrijstaand bad, geeft altijd een accent van luxe en weelde. Terwijl open douches met glas van vloer tot plafond de illusie van ruimtelijkheid versterken. Laat water én natuurlijk licht stromen. Met een uniek tegelpatroon of een gestructureerde muur zet je een persoonlijke signatuur in jouw badkamer.

 

Wellness functies
Zelfzorg wordt steeds belangrijker in ons leven. Badkamers veranderen steeds meer in wellnessruimtes. Vloer-verwarming biedt je comfort tijdens kille ochtenden. En verwarmde handdoekrekken maken de ervaring van verwennerij compleet. Aromaverspreiders vullen de lucht met een kalmerende geur van jouw keuze, terwijl ingebouwde luidsprekers rustgevende muziek of meditatieve geluiden laten horen. Een bad voor de ziel.

 

Ecovriendelijk
Het belang van duurzaamheid vinden we steeds meer terug in badkamerinterieurs. Milieuvriendelijke materialen zoals tegels van gerecycled glas, bamboe-accenten en energiebesparende verlichting verminderen de ecologische voetafdruk van je badkamer. Waterbesparende douchekoppen en kranen helpen te besparen zonder echt in te leveren op genieten. Stijlvol weten we steeds beter te combineren met milieubewust.

 

Groen en buitenbeleving
Het buitenleven naar binnen halen is een fascinerende designtrend. In de “biofiele” badkamer kom je planten tegen, soms zelfs een muur van levend groen, natuursteen en –als het bouwkundig kan– grote ramen die de badkamer verrijken met het mooie van de natuur buiten. Groen en natuurlijk licht zorgen voor een verfrissende oase en daarmee voor ontspanning en welbevinden.

 

Heb je kleine of grote plannen voor je badkamer? Bedenk dan dat de trends er niet zijn om te volgen, maar om te gebruiken volgens jouw voorkeuren. En ja: de ene trend valt vaak prima te combineren met de andere. Bij de badkamerwinkels van Villa ArenA ben je meer dan welkom voor advies over het creëren van een ruimte waar je letterlijk van opknapt.