5 tips bij het uitzoeken/kopen van een keuken

Het kopen van een nieuwe keuken is meestal niet in één dag gebeurd. Er gaat een heel proces aan deze aankoop vooraf, van de selectie voor een winkel tot aan de stijl van je keukenkastjes. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet bij het kopen van een keuken. Zo kun jij met een gerust hart de keukenmarkt gaan verkennen.

Tip 1: Zorg dat je goed voorbereid op pad gaat.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voordat je jouw keuken kunt gaan kopen is het van belang dat je over een aantal dingen goed nadenkt. Onze tip: maak een wensenlijst. Op deze lijst noteer je welke dingen er in jouw nieuwe keuken moeten komen. Hoeveel kastruimte wil je hebben? Welke keukenapparatuur heb je nodig? Wat moeten de eigenschappen van bijvoorbeeld het aanrechtblad zijn? Ziet deze er alleen mooi uit, of vind je het van belang dat deze ook makkelijk in onderhoud is?

Tip 2: Oriënteer welke winkels met welke services bij jouw vraag passen

Er zijn natuurlijk een heleboel keukenwinkels waar jij jouw nieuwe keuken kunt laten ontwerpen. Allemaal met andere services en kwaliteiten. Zorg ervoor dat je tijdens jouw zoektocht een selectie maakt van een aantal winkels, die bij jou passen. De keukenwinkels in Villa ArenA hebben verschillende services. Zo ben je bij onder andere Brugman aan het juiste adres voor een online budgetplanner en kun je bij Keuken Kampioen en Keuken Concurrent ook kiezen voor advies aan huis. Visueel ingesteld? Bij Superkeukens bekijk je jouw droomkeuken in virtual reality. Bekijk daarom vooraf eens de websites van de verschillende keukenwinkels om te kijken welke services  bij je passen en of het aanbod matcht met jouw wensen.

 

Tip 3: Welke keukenopstelling past in jouw woning

Bij de indeling van je nieuwe keuken moet je rekening houden met een aantal dingen. Heb je een kleine ruimte? Dan kan het zijn dat een keukeneiland niet de meest geschikte optie is. Het ontwerpen van een keuken is een nauwlettend en vakkundig werk. Laat je daarom goed adviseren over de mogelijkheden voor jouw ruimte.

Tip 4: Bepaal vooraf je budget

Voordat je op pad gaat voor een keuken is het handig om het budget te bepalen dat je wilt en kunt besteden. Hiermee voorkom je dat je tijd verspilt met het bekijken en oriënteren van onbetaalbare toevoegingen aan je keuken. Hoewel sommige mensen het niet prettig vinden om tijdens een gesprek met een adviseur het budget te noemen, raden we dit toch altijd aan. Als je duidelijk bent richting de verkoper, kunnen zij je ook beter adviseren en je helpen bij de aankoop van jouw droomkeuken binnen jouw budget.

 

Tip 5: Check of de keukenzaak een CBW-keurmerk heeft

Eén van de beste tips die we je kunnen geven bij de aankoop van je keuken: kies voor een keukenwinkel met een CBW-keurmerk. Dit heeft namelijk een aantal voordelen. Mocht de keukenzaak waar jij voor gekozen hebt failliet gaan, dan heb je bijvoorbeeld verschillende rechten waar je op terug kunt vallen. Daarnaast ontvang je minimaal 2 jaar garantie en kun je bij klachten terecht bij een onpartijdige commissie.

 

Bij de keukenzaken van Villa ArenA vind je altijd een keuken die bij jou past. Bij ons vind je een divers aanbod aan keukenspeciaalzaken, allemaal onder één dak.