4 verbouwtips van Villa ArenA

verbouwing

Het voorjaar is dé ideale tijd om te starten met de renovatieplannen waar je de hele winter op hebt zitten broeden. Verbouwen is een hele onderneming die vaak veel stress oplevert en veel tijd kost. Aan alles moet worden gedacht, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we deze handige lijst met verbouwtips gemaakt!

 Tip 1: begin bij het begin

Veel mensen zijn zo enthousiast over verbouwen en willen daarom te snel beginnen. Dan staat binnen de kortste keren alles op zijn kop. Het is veel verstandiger om even rustig na te denken, een plan te maken voordat je aan het werk gaat. De eerste zaken die aangepakt moeten worden, zijn over het algemeen de vloer en de wanden. Wandel eens binnen bij vloer- en wandspecialisten Berg&Berg en DecoKay van Wees en je kunt met een vliegende start aan je verbouwing beginnen.

Tip 2: werk kamer voor kamer

Deze tip gaat hand in hand met de vorige. Wanneer je te snel begint met verbouwen en in elke kamer maar wat klust, is het resultaat een onbewoonbaar huis. Ons advies is om kamer voor kamer te werk te gaan. Op deze manier ondervind je alleen hinder aan de kamer die op dat moment wordt verbouwd. Gelukkig is er voor elke kamer in Villa ArenA wel een woonwinkel te vinden. Voor die nieuwe droomkeuken kun je terecht bij Keuken Kampioen, SK Superkeukens of nieuwkomer I-KOOK. En voor jouw nieuwe slaapkamer kun je terugvallen op de expertise van Goossens Slapen en Tempur. Even snel binnenwandelen bij Brugman Badkamers of Sani-Dump voor de nieuwe badkamer en je bent er.

Tip 3: rust op tijd uit

Een renovatie is vaak (fysiek) hard werken. Het is daarom belangrijk om regelmatig rust te pakken zodat je weer met frisse zin aan de slag kunt. Ook kun je tijdens je pauze even inventariseren welke materialen je nog nodig hebt uit Villa ArenA. Kun je mooi even een kopje koffie drinken bij Ballini, Grand Café Rox of Villa Break wanneer je er toch bent!

Tip 4: nieuw is goed

Het doel van verbouwen is vaak om de boel te vernieuwen of op te knappen. Nu je al het grote fysieke werk gedaan hebt, wordt het tijd om na te denken over de inrichting. Wees niet bang om je pas verbouwde ruimtes compleet opnieuw aan te kleden. Op die manier voelt het alsof je een geheel nieuw huis hebt. In Woonmall Villa ArenA vind je genoeg winkels die hierbij een handje kunnen helpen. Voor gloednieuwe meubels als banken, tafels of kasten kun je onder andere terecht bij Sanders Meubelstad en Pronto Wonen. Misschien ben je toe aan een nieuw kunstwerk voor in de eetkamer? Neem dan eens een kijkje bij Art District of bij Art Fusion.

Hulp nodig bij je nieuwe inrichting?

Elke zaterdag kun je in Villa ArenA terecht voor gratis interieuradvies. Maak een afspraak met Dorien, onze professionele interieurontwerpster, en ontvang een uur lang persoonlijk advies over een interieurontwerp, je woonstyling, bepaalde kleuren of zelfs een lichtadvies!

Alles onder één dak

Dat verbouwen allesbehalve simpel is, dat is wel duidelijk. Gelukkig biedt Villa ArenA met meer dan 50 woonwinkels onder één dak uitkomst. En neem gerust de kinderen mee. Elke zaterdag en zondag is er gratis kinderopvang. Kunnen jullie rustig woonshoppen. Kom dus snel langs en realiseer die droomverbouwing!