4 tips voor een fantastisch feesthuis

december

December is here! Ben je ook druk met alle voorbereidingen voor de perfecte kerstcadeaus, het knus aankleden van jouw huis en het familiediner tijdens de feestdagen? In Villa ArenA is het fijn kerstshoppen met alle feestelijke decoratie en vrolijke kersthits. We weten als geen ander dat de decembermaand de nodige kerstkriebels (lees stress) kan veroorzaken. Pak je checklist er maar snel bij. Wij helpen je in deze blog een handje om de nodige shine in huis te toveren!

#1 Een kersttafereel

Tijdens het kerstdiner draait het natuurlijk niet alleen om het eten. Door een mooi gedekte tafel aan te kleden met de juiste accessoires kun je niet wachten om aan te schuiven. De ultieme tafel voor het kerstetentjes is volgens ons rond van vorm. Een ronde tafel zorgt er namelijk voor dat iedereen gezellig met elkaar kan kletsen. En zo geef je die schaal aardappeltjes ook net even gemakkelijker door. Wat dacht je van dit zwarte houten exemplaar te koop bij Sanders Meubelstad? Ook bij Pronto Wonen en HACO spotten we diverse mooie ronde eettafels.

 

Met wat simpele stylingtips wordt je tafelsetting vanzelf een plaatje. Mix bijvoorbeeld verschillende soorten en kleuren servies met elkaar. De tafel kun je verder aankleden met kersttakken of droogbloemen in warme kleuren. Een mooi gevouwen servet én naamkaartje voor iedere tafelgenoot maken het geheel af. En last but not least: steek veel kaarsjes aan voor het ideale sfeerlicht. Elegante kandelaars en kaarsen shop je bij Rofra Home en Feelgood Living.

#2 Kerstboom on fleek

All we want for Christmas is een over de top kerstboom! Dit jaar is de kerstboom hét excuus om weer eens flink uit te pakken. Houd je (wanneer je de ruimte hebt) dan ook zeker niet in en kies voor een grote groene vriend. Versier ‘m in jouw eigen kerstthema. Een combinatie van verschillende kleuren kerstballen en andere hangers geeft een extra speels effect. Kerstmuziek en wintertrui aan, warme chocolademelk en samen met je kids de kerstboom versieren: bestaat er iets gezelligers dan dat? Voor de echte kerstfanaten: steek kartonnen dozen in een jasje van leuk inpakpapier en leg ze onder de boom. Hallo magisch kerstgevoel!

#3 Keukenhulpjes

Bezorgt de bereiding van het kerstdiner jou nu al kopzorgen? Zorg dan dat je hulp krijgt, in de vorm van een familielid of handige keukengadgets. Fijne pannen, een keukenmachine, snijplank of Quooker-kraan: een goed moment om jezelf een vervroegd kerstcadeautje te geven, toch? Bij I-Kook kun je terecht voor een moderne Quooker-kraan die past in jouw keuken.

 

We raden je aan een menu samen te stellen waar je gasten van zullen genieten met gerechten die je al eens eerder hebt gemaakt. Dan weet je zeker dat het je gaat lukken. Een goede voorbereiding (is zoals altijd) het halve werk. Soepen, sauzen of bijvoorbeeld tiramisu zijn ook heel goed een dag of twee van tevoren te bereiden. Ook erg handig: bestel alle boodschappen op tijd online. Zo zet jij dit jaar een heerlijk én stressvrij kerstdiner op tafel.

#4 Ook jij kunt dit zelf-ideeën

Ben jij niet het type dat de meest creatieve projecten zo uit de mouw schudt? Deze DIY-ideeën slagen ook wanneer je twee linkerhanden hebt. Gebruik bijvoorbeeld je gebruikte wijnflessen of een waterkaraf eens als kerstdecoratie. Plaats er wat takjes in, zet een brandende kaars in de hals en voilà: daar heb je je feestsfeer! Wanneer je nog wat lege vazen hebt staan, kun je hier eenvoudig een windlicht van maken door er kerstlampjes en kerstballen in te leggen.

 

Liever je eigen kerstengels creëren? Je hebt hiervoor enkel mooi behangpapier, een kraal en een lintje voor nodig. Door behangpapier trapsgewijs te vouwen en er met een lintje een kraal als hoofdje aan te bevestigen, komt jouw kerstengel tot leven. 

 

Hier vind je nog meer leuke DIY kerstdecoratie.