Feng Shui is een trend die vandaag de dag veel belangstelling heeft. Feng Shui betekent letterlijk 'wind en water’. Het draait hierbij om de invloeden die inrichting en vormgeving op de mens hebben. Maar ook om de positieve energie die je van een goed ingerichte ruimte krijgt. Deze interieurstijl zorgt voor het omzetten van negatieve energie naar positieve energie.

Begin bij je voordeur

Positieve energie in je interieur begint bij de voordeur. In de ruimte na de voordeur ligt vaak veel troep als schoenen, sleutels, jassen en tassen. Geef alles een plek en zorg dat de hal er opgeruimd uitziet. Kies daarnaast voor vriendelijke verlichting en een vrolijk klinkende deurbel. Positieve energie begint bij de voordeur!

VA Blog FengShui 800x450

Creëer rust in je huis en hoofd

Open kasten en wandplanken maken spullen zichtbaar. Kies daarom voor dichte kasten in je interieur. De ruimte oogt op deze manier minder druk en rommelig, waardoor je rust in je huis creëert. Dat doe je ook door het organiseren van spullen. Leg je spullen op een vaste plek om het overzicht te bewaren.

Ga voor een warme toch

Om positiviteit in huis te brengen, kun je organische vormen met kussens en zachte stoffen combineren. Deze samenstelling van rust en structuur met die warme touch zorgt voor een aangenaam ruimtegevoel.

Haal meer licht in huis

Gebruik spiegels om een ruimte optisch groter te laten lijken. Zo haal je op een eenvoudige manier meer licht in huis. Plaats ze bijvoorbeeld achter een mooie bos bloemen of zet een grote spiegel in dat ene hoekje in je woonkamer dat je zo leuk vindt.

Kies voor warme, aardse tonen

Een rustig kleurenpalet vormt de basis van een Feng Shui interieur. Kies voor warme, aardse tonen. Wil je toch wat meer kleur in je interieur? Voeg dan een kleur toe met een aardse ondertoon zoals rood of roze.

Haal de natuur in huis

Planten vrolijken niet alleen je interieur op, ze hebben nog meer voordelen. Groen in huis zorgt namelijk voor minder stress én ze vrolijken je interieur op. Hoe je jouw interieurstijl een groene boost geeft? Wij hebben een aantal tips voor je verzameld.

Kenmerken vaneen Feng Shui interieur:

  • Een stijl die positiviteit uitstraalt en zorgt voor rust in huis en in het hoofd.
  • Dichte kasten brengen kalmte mee.
  • Combinatie van organische vormen met kussens en zachte stoffen.
  • Het gebruik van een spiegel in een ruimte.
  • Levend groen in huis zorgt voor minder stress.

VA Blog FengShui 800x4502

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.