De landelijke stijl voelt een beetje alsof je op een boerderij rondwandelt. Een behaaglijk warme sfeer vol stoere robuuste meubels en accessoires. Hier vind je geen witte hoogglans keukens, maar keukens van ruw warm hout. Geen greeploze lades, maar lades met handvatten van leer of metaal. Vloeren van tegels of grote houten planken die soms in wit of grijs zijn geschilderd.

Nostalgisch

De plek die je doet terugdenken aan vroeger waar moeder taart aan het bakken was. Grote pannen met pruttelende erwtensoep op het vuur en de geur van de verse koffie voor de gehele buurt. Lange eettafels met daarboven oude smeedijzeren lampen met genoeg plek voor iedereen die mee wilde eten. In de verte hoorde je de denkbeeldige haan al kraaien en de geur van vers brood wachtte je aan het begin van de oprit al op. Pure nostalgie treedt je tegemoet.

VA Blog Landelijk 800x450

Natuurlijke materialen

Het huis is gevuld met natuurlijke materialen en stoffen als linnen en katoen. Rauw en vooral niet te netjes afgewerkt. Het is materiaal waar leven in zit. Grote doorleefde robuuste meubels en wandkasten waar het gehele servies in zichtbaar is. Uiteraard in de natuurlijke vorm van het hout, zonder machinaal gevormde lijnen.

Haal de natuur in huis

Rustieke accessoires zoals een grote kaarsenstandaard, keramieken potten, wollen grote kleden en dierenhuiden passen perfect bij deze woonstijl. Laat takken, vers geplukt uit de tuin, stralen in een grote oude melkkan. Buiten wordt naar binnen gehaald en de seizoenen uitgestald op een leuk houten krukje. Van dennenappels en kastanjes tot vers geplukte krokussen. Een landelijk interieur laat de natuur ademen.

Puur

Op de wanden en in de meubels kun je de kleuren grijs en bruin combineren met wit. Deze zachte aardse tonen zorgen voor pure rust. Een knapperend haardvuurtje maakt het landelijke interieur helemaal af. Naast de haard grote verweerde manden gevuld met houtblokken. Een warm plaid over je heen, een goed boek erbij en een kopje verse kruidenthee uit eigen tuin. Dat is echt puur genieten.

Kenmerken van de landelijke interieurstijl:

  • Een warme sfeer met robuuste meubels en accessoires.
  • Keukens van ruw warm hout in combinatie met handvatten van leer of metaal.
  • Als vloer wordt vaak steen of geschilderd wit of grijs hout gebruikt.
  • Buiten wordt naar binnen gehaald door het huis te vullen met natuurlijke materialen.
  • Rauwe meubels staan centraal.
  • De aardse kleuren grijs, bruin en wit worden gecombineerd en zorgen voor rust.

VA Blog Landelijk 800x4502

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.