Men zegt vaak dat zwart geen echt kleur is. Toch is het de meest uitgelezen ‘accentkleur’ om je interieur de nodige body te geven. De associatie met zwart kan droevig zijn, maar het straalt ook kracht, macht en autoriteit uit. Daarnaast is het een tijdloze en elegante kleur die kan zorgen voor een chique sfeer. Wij houden ervan!

Black boost

Zwart ontstaat als er geen licht is. Wit weerkaatst licht, maar zwart doet dat niet. Deze kleur absorbeert namelijk. Ons kleurenspectrum heeft geen zwart en wit. Denk aan de regenboog, deze staat bol van de kleuren, maar zwart en wit ontbreken. Toch hebben veel kleuren zwart nodig om écht gezien te worden. Als je zwart bijvoorbeeld naast lichtgeel houdt, is het lichte geel veel geler dan zonder het zwart ernaast. Het versterkt én geeft accent of beter gezegd: het geef de omgeving een boost!

VA Blog AllBlack 800x450

Combineren maar

Stalen deuren, houtkachels en metalen lampen zien we vaak terug in het zwart. Om je interieur niet te hard en donker te maken, is het een aanrader om zwart te combineren met zachte materialen. Pluche, wol, linnen, zijde en velvet hebben een hoge aaibaarheidsfactor. Dit houdt het geheel in balans. Ga bijvoorbeeld voor een mix van matzwarte muren met gouden lampen. Chiquer kan haast niet.

Voor een rustige look kun je alle soorten zwart in een interieur samen laten komen. Een zwarte houten tafel, een matzwarte lamp en wat zwarte accessoires is misschien wat eentonig, maar wel heerlijk rustig voor het oog.

Zwart is niet saai

Is het je toch te eentonig? Tegen een matzwarte muur knallen kleuren er echt uit. Een mooie oranje bank, roze vaas of een gele fauteuil zal geweldig staan. Natuurlijk bestaan er naast matzwart nog veel andere zwarttinten. Denk aan grafietzwart, verkeerszwart, wijngaardzwart (jawel, gemaakt van verbrande druivenstokken) en potzwart. Hoe pas jij zwart toe in jouw interieur?

Kenmerken van de all black interieurstijl:

  • Zwart laat andere kleuren knallen.
  • Door gebruik te maken van zwart boost je de omgeving.
  • Het geheel blijft in balans door zwart te combineren met andere materialen.
  • Alle soorten zwart zijn te combineren en zorgen voor rust voor het oog.

VA Blog AllBlack 800x4502

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.