Waar denk jij aan bij het woord blauw? Inderdaad, aan een strakblauwe lucht en dito blauwkleurige wateren. Het is een kleur die staat voor rust, vrede, vertrouwen en duidelijke communicatie. Een gunstige kleur voor zowel geest als lichaam. Waarom dompelen we ons interieur dan niet onder in al die positiviteit?

Vrijheid en ruimte

Blauw geeft je het gevoel van vrijheid en ruimte om je heen, maar ook van buiten zijn in de frisse lucht. Blauwe luchten variërend van groenblauw naar grijsblauw en alles wat daar tussenin zit. Natuurlijk afhankelijk van de wateren waar jij aan denkt. Laten we het Caribisch gebied even in gedachten nemen. Stel je een warme azuurblauwe zee voor, een kokosnoot met een houten rietje, een warm briesje wind en een strakblauwe lucht…

VA Blog Blauw 800x450

Blauw in huis

Hoe je dit heerlijke gevoel toepast in je huis? Denk bijvoorbeeld aan een donkerblauwe kleur rondom op de muren als Hague Blue van Farrow & Ball. Of een lichtblauwe velvet hoekbank met grijsblauwe gordijnen en een groot abstract blauw kunstwerk in more than 50 shades of blue. Rustige aardetinten zijn uiteraard een prima aanvulling op dit blauwe walhalla.

Het blauw valt goed te combineren met mooie stoffen als linnen of wol, houten meubels en andere warme tinten. Denk eens aan okergele kussens op je mooie blauwe bank, een leuk groen krukje met een grote vaas vol rode wilde bloemen. Zo wordt je interieur niet te koel.

Blauw schijnt, naast dat het een superfijne kleur is om te combineren, ook nog eens de beste kleur voor de slaapkamer te zijn. Als je goed wilt slapen, weet je nu wat de oplossing is. Het zou zelfs bloeddrukverlagend werken. Deze kleur geeft namelijk rust, koelte en comfort. Wij zeggen: slaap lekker!

Kenmerken donkerblauw interieur:

  • Het geeft je het gevoel van vrijheid, maar ook van buiten zijn.
  • Aardetinten zijn goed te combineren met blauw.
  • Mooie stoffen als linnen of wol en houten meubels met warme tinten maken het blauwe interieur af en zorgen dat het niet te koel is.
  • Blauw is de perfect kleur voor in de slaapkamer om goed te slapen.

VA Blog Blauw 800x4502

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.