De kalme kleuren van een modern interieur maken je zen. Ze geven je dat gevoel dat je na een goede lange yogales ervaart. Overzicht, rust en kalmte is wat je ervaart: in een modern rustig interieur heb je overzicht waarin vele gradaties wit terug te vinden zijn.

Wit wordt geassocieerd met maagdelijkheid, eenvoud, stilte, kalmte, netheid en helderheid. Dit zijn de sleutelwoorden van een moderne woonstijl. Wit stimuleert ook nog eens tot opruimen en symboliseert een nieuw begin en pure reinheid.

Ruimtelijkheid

Meubels met strakke lijnen en materialen zoals chroom, kunststof, leer en metaal zijn overzichtelijk geplaatst in de woning. Je kunt met de stofzuiger overal bij zonder eerst alles te verplaatsen. Goed bedachte inbouwkasten, meubels op maat (zoals eettafels en banken) en een toffe designerbank vullen een lichte XL visgraat of een mooie gietvloer.

Deze ruimtes zijn vaak open. Zo is de keuken onderdeel van de woonkamer. Ruimtelijkheid wordt geaccentueerd door de vaak grote raampartijen. Weinig, maar wel goed gekozen accessoires, maken de woning eigen.

VA Blog Modern 800x450

Overzichtelijkheid

In een modern interieur zijn accentkleuren als zwart, beige, grijs of taupe een passende keuze. Een overvloed aan zachtere materialen zie je weinig terug in een modern interieur, mits ze een duidelijke functie hebben zoals gordijnen of luxe tapijten. Als raambekleding kiezen we hier voor luxaflex, duettes, plissé- of rolgordijnen.

De nodige verlichting wordt verzorgd door een spotjesrail of inbouwspotjes. Dit vul je aan met een mooie chromen booglamp en up- en down lighters aan de wand.

Kunstliefhebber? Denk aan grote zwart-wit foto’s in een mooie baklijst. Foto’s van je laatste vakantie, de kleinkinderen en andere mooie herinneringen komen hier prachtig tot hun recht. Hang ze in een rustig en recht patroon. Zo maak je het strak, maar toch ook persoonlijk!

Kenmerken van de moderne interieurstijl:

  • Je gebruikt meubels met strakke lijnen om ruimtelijkheid te creëren.
  • Materialen die terugkomen zijn vooral chroom, kunststof, leer en metaal.
  • Grote raampartijen accentueren de ruimtelijkheid in huis.
  • Er zijn niet veel accessoires nodig.
  • Accentkleuren in een moderne interieurstijl zijn zwart, beige, grijs en taupe.
  • Zachtere materialen moeten een duidelijke functie hebben.
  • Sfeer aan de muur creëer je in een rustig en recht patroon met grote zwart-wit foto’s in baklijsten.

VA Blog Modern 800x4502

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.