Thuis aan het werk…dat doen we in tijdens de lockdown massaal, maar misschien ook na de lockdown/corona zullen we kantoor afwisselen met een dagje thuiswerken. En dan willen we het wel zo fijn en mooi mogelijk maken toch? Wat je nodig hebt voor het inrichten van een ideale thuiswerkplek? Lees het hier! 

 

Sfeervol werkentrolley

Waarom zou je de een thuiswerkplek niet zo ‘interieurachtig’ mogelijk maken? Er komt immers veel meer uit de vingers op een mooie werkplek. Met name als jouw bureau middenin de woonkamer staat is het fijn als de werkplek even mooi is als het huis eromheen. Dus style je werkplek af en maak werk van de aankleding! Heb je niet zoveel ruimte, gebruik dan een trolley om al jouw handige spulletjes bij de hand te hebben.

Maak het persoonlijk

Een beetje gezelligheid op je bureau kan sowieso geen kwaad, maar met persoonlijke accessoires voel je je nog meer op je gemak. Denk aan persoonlijke foto’s of een leuk souvenir. Drink koffie uit die ene bijzondere mok, zet je favoriete boeken op een plak of hang die zelfgemaakte tekening van je kind aan de muur.

Kleur op de muur

Niets is zo saai als een grijs kantoor, dus kies voor een inrichting met kleur. Kleuren hebben een grote invloed op je stemming en dus op je productiviteit. Ga je bijvoorbeeld voor rustgevend (zacht pastel), kun je wel een oppepper gebruiken (zonnig geel) of heb je focus nodig (koele kleuren)? Het is belangrijk om voor een kleur te kiezen die bij jou past en waar je je prettig bij voelt. Of kies voor een vrolijk behangetje!

 home office

Hang inspirerende quotes aan de muur

Een inspirerende werkplek vraagt om inspirerende quotes. Lijst je favoriete quote in en zet deze op je bureau of hang hem aan de muur. Of maak een inspiratiebord met kaartjes waarop je de quotes schrijft. Iedere keer als je ze leest, word je weer gemotiveerd om (harder) te werken.

Verlichting

Goede verlichting is een absolute must voor een thuiswerkplek, maar functioneel hoeft zeker niet saai te zijn. Ga voor een leuke retro bureaulamp, zet een huiselijke tafellamp neer als bureaulamp of hang mooie lampenkappen op aan een lang snoer.

Zet planten neer

Planten doen het overal goed, maar zeker ook op je werkplek. Ze staan niet alleen gezellig, maar ze zorgen ook voor zuurstof. Bepaalde soorten planten zorgen zelf voor minder stress. Win-win!

Maak werk van je to do lijst

Het is niet alleen praktisch, maar het ziet er ook nog eens leuk uit: maak een collage aan de wand van dingen die je nog moet doen of al hebt gedaan. Je kunt ook een touwtje ophangen met klemmetjes of ga voor een leuk wandrek, prikbord of klembord.

creatieve wall

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.