Of het nu gaat om een heel nieuw interieur of om het opfrissen van je huis met de nieuwste woontrends, als er een nieuw seizoen aanbreekt dan begint het bij velen te kriebelen. En dan ben je bij Villa ArenA aan het juiste adres. Elk seizoen wordt het inspiratieplein in Villa ArenA door onze interieurstyliste Judith voorzien van de nieuwste trends. Deze zomer staan de jaren zeventig centraal. Judith vertelt je meer over deze trend en hoe je dit vertaalt naar je eigen huis.

Retro en vintage meubelen

Retro en vintage meubelen zijn al enige tijd ontzettend populair. Ben je opgegroeid in de jaren 70? Dan komen deze interieurtrends je zeker bekend voor: ronde meubels, verschillende materialen, een mix van tinten en botanische invloeden. Een typisch interieur uit de jaren 70 heeft persoonlijke kenmerken en heeft die heerlijke ‘saturday night fever vibe’. Al een tijd lang maakt de jaren 70 een comeback op interieurgebied. Wij hopen dat deze trend voorlopig nog even blijft!

Achtergrond: de jaren zeventig

De 70’s interieurstijl is - decor wise - vrij neutraal. Op het gebied van interieur was dit namelijk een chill-decennium. Mensen hoopten dat alle doelen, dromen en verwachtingen uit de jaren '60 vervuld zouden worden. Door twee oliecrises, een economische recessie en een groeiende werkeloosheid kwamen deze hoopvolle dromen niet uit. Er was weinig geld om een huis fabulous in te richten. Het interieur vertaalde zich vervolgens naar strakke lijnen, organische ronde vormen, een grote liefde voor verschillende materialen en interieurdesigners die vandaag de dag nog steeds geprezen worden om wat ze hebben ontworpen.

zomertrend 1

De kleuren van dit zomerseizoen

Dit zomerseizoen zien we een mix van neutrale tinten en felle kleuren: oranje, okergeel, petrol, pastelkleuren en verschillende bruintinten. Een typische 70’s combinatie van kleuren zijn bijvoorbeeld de gekleurde vloerkleden, bruine fauteuils en een blauwe bank van corduroy.

De materialen van dit seizoen

Hout speelt binnen deze retro woonstijl een bijzondere rol. Met name de houtsoorten met een warme toon zien we veel bij deze trend. Houtsoorten moeten elkaar aanvullen in kleur en daarom is het not a good idea om warme tonen te combineren met een lichte tint. Daarnaast is gekleurd plastic (of glas) in opvallende kleuren kenmerkend voor een seventies interieur, denk aan plastic hanglampen, vazen en fruitschalen. Tot slot mogen de andere natuurlijke materialen niet ontbreken, bijvoorbeeld linnen, leer en steen. Mix & Match de verschillende materialen en de retro vibes zijn ook in jouw huis weer terug van weggeweest!

zomertrend 2

Hoe vertaal je deze trend naar je eigen huis

Kies jij voor de natuurlijke 70 stijl of juist voor een kleurexplosie? Of bouw je liever een brug tussen 70‘s natural en 70‘s glamour? Afhankelijk van je eigen voorkeur, kun je met een interieur uit de 70's werkelijk alle kanten op!

Bij een typisch jaren 70 interieur zijn er in iedere ruimte wel planten te vinden: van grote binnenkamerplanten tot aan cactussen. De plantentrend slaat natuurlijk naadloos aan op de huidige botanische woontrend: dus planten scoren is een eenvoudige opgave. Plant deze bloemen en planten in retro bloempotten om het helemaal binnen jouw jaren 70 interieurstijl te laten passen.

Naast de aanwezigheid van veel kamerplanten hadden interieurs vaak ook een behang met jungleprint. Nu die zijn ook in veelvoud te krijgen!

Wil jij je huis inrichten met retro meubels? Kom dan langs in Villa ArenA en laat je op het inspiratieplein op ideeën brengen voor een mooie en ontspannende woonzomer!

 

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.