“Het beste ervan maken.” Deze uitdrukking heeft iets droevigs maar... wat krijg je als je letterlijk ergens het beste van maakt? Precies, het beste! En dat geldt ook nu we –niet geheel vrijwillig– veel uren in eigen huis doorbrengen. Hier vier tips om meer te genieten van je huis. Juist nu je het huis meer gebruikt.

Kleur je muren

Verf vernieuwt je huis. Het schilderen van een muur schijnt psychologisch heel interessant te zijn. Je maakt telkens dezelfde beweging (meditatie!) en op het eind heb je een mooi resultaat. Welke kleur moet je nemen? Een waarvan je vrolijk wordt, bijvoorbeeld een tint oranje? Of een kleur die zorgt voor rust en kalmte zoals de trendkleur van 2020, tranquil dawn? Wat je ook kiest: je hoeft niet alle muren te schilderen. Eén accentmuur kan ook al zorgen voor verandering en vernieuwing.

Koop kunst

Als het toch “rare tijden” zijn, dan is het een mooi moment om ook iets aparts aan te schaffen: een schilderij, tekening, sculptuur of iets anders wat the human touch in je interieur laat zien. Vaak biedt een origineel kunstwerk ook nog een aanknopingspunt voor een nieuwe kleurkeuze in de ruimte die je verandert. Hetzelfde geldt voor een karakteristiek tapijt op je vloer. Als dit matcht met andere elementen in je interieur, dan krijgt de ruimte een heel eigen dynamiek.

Wissel werkruimte af

Een eigen werkplek is belangrijk. Maar dat hoeft niet perse je enige werkplek te zijn. Afwisseling van werkplek is belangrijk. Neem ook eens een stuk van de eettafel voor jezelf, zet er lamp bij voor extra licht. Wil je eens met de laptop op het balkon of in de tuin? Doen! Loungedeken erbij, grote mok met koffie of thee, daar is allemaal niks mis mee.

Beweeg je meubels en accessoires

Zit je eigenlijk niet zoveel in die clubfauteuil in de woonkamer? Zet hem eens in een hoek van je slaapkamer en creëer daar een stille leeshoek. Laag tafeltje ernaast, boeken en een sfeeraccessoire en je maakt vollediger gebruik van je huis. Kijk ook eens of je zitmeubelen meer gericht moeten zijn op het raam en het licht. Een blik op de buitenwereld is belangrijk om de moed erin te houden!

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.