Het zonnetje schijnt steeds vaker, de lucht is blauw en de natuur krijgt weer kleur. Je krijgt zin om aan de slag te gaan. Je kunt ook binnenshuis van de lente genieten. Helemaal fijn nu we meer thuis zijn dan normaal. Door kleurgebruik kun je bij jou thuis een frisse wind laten waaien. Genieten van het voorjaar, zonder de deur uit te hoeven.

 

Pastelpalet

Villa BlogLente pastel

Niet voor niets is Tranquil Dawn de Flexa interieurkleur van 2020. Het lichtgroene pastel staat voor rust, ruimte en helderheid. Precies wat pastelkleuren doen, ze zorgen voor eenheid en geven een stabiele basis. De rest is aan jou, kies je ervoor om het aan te vullen met wit, dan wordt het een rustig geheel. Kies je voor donkere tinten, dan wordt de ruimte een stuk stoerder en moderner. Of ga all out en kies voor een breed kleurenpalet met verschillende prints en patronen. De choice is yours en houd je zeker niet in. 

Nude tinten

Villa BlogLente nude

Waar peper, zout en knoflook de basis zijn in de keuken, zijn neutrals de fundering voor je interieur. Ze vormen de basis van je palet. Kleuren die hieronder vallen zijn wit, zwart, navy, kaki, beige en bruintinten. Neutrale kleuren geven een gevoel van rust en ruimte. Ondanks het gebruik van lichte tinten, hoeft je interieur helemaal niet zoet of saai te ogen. Gebruik robuuste, natuurlijke materialen en zwarte accenten. Hierdoor krijg je een sereen en toch stoer geheel.

Citruskleuren

Villa BlogLente citrus

Denk limoengroen, het felle oranje van een sinaasappel of heldergeel. Een interieur compleet in deze kleuren is wat extreem, kies daarom voor eyecatchers. Een gele statement bank is gedurfd, maar het eindresultaat is fantastisch. Je kunt er ook voor kiezen een wand om te toveren in een speelse kleur, als oranje. Of deze te behangen met een citruspatroon, dit maakt een ruimte een stuk frisser en vrolijker.

Alles wit

Villa BlogLente wit

Wie denkt dat wit saai is, heeft het helemaal mis. Wit is al jaren razend populair in de interieursector en dat is niet zomaar. Wit zorgt voor een sterke, lichte en ruimtelijke basis. Om te voorkomen dat het een steriele uitstaling krijgt is het zaak om goed te spelen met de verschillende tinten wit, vormen en materialen. Tip: Spiek eens bij onze Noordelijke buren, in Scandinavië zijn ze namelijk meester als het om all white interieur.

Begint het bij jou ook al te (lente)kriebelen? Je kunt altijd voor meer inspiratie terecht op onze Pinterestpagina en deel jouw lente interieur met ons!

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.