Herfstweer. Zwiepende regens. Gordijnen van natte droefenis storten zich uit over glimnatte daken. Met steeds kaler wordende takken protesteren bomen tegen het laaghangend grijs. En de mens? Roept die ook in wanhoop tot de wolken? Welnee, de mens denkt: bekijk het maar daarbuiten, want ik zit hier lekker op de bank. Met thee, koek, een pizzapunt, Netflix, m’n lief, een voorleesboek, de kinderen in onesies…

De bank is het meest troostrijke en menslievende meubel dat er is. Wat er ook op ons afkomt aan regen, tegenwind of natte sneeuw. Thuis is er de bank, het meubel waarop je meer kan dan zitten of liggen: je kunt erin nestelen. Beleef de buien van het najaar vanuit de intimiteit van de bank en je hebt een heerlijke tijd. Herfst is intimitijd. En dé periode om een bank uit te zoeken, die helemaal past bij wat jij wilt!

Stof, leer of kunstleer?

In de mooiste woonmall van Nederland vind je alles op bank-, sofa- en canapégebied comfortabel bij elkaar. Maar toch, het aanbod is zo groot dat je van te voren waarschijnlijk wat zaken op een rij wilt hebben. Bijvoorbeeld wat betreft de stoffering. Hieronder vind je wat tips die helpen bij het maken van een stofferingskeuze.

Kies leer als

  • je houdt van stevig materiaal, dat lang meegaat en nooit uit de mode raakt.
  • ook vindt dat leren meubels mooier worden door gebruik: een doorleefde en comfortabele look die zich met de jaren ontwikkelt.
  • graag een natuurproduct hebt met een individuele uitstraling.

Kies een andere bekleding als je vindt dat leer “glijdt”, koud aanvoelt en teveel onderhoud vraagt.

Kies kunstleer als

  • je houdt van de uitstraling van leer, maar ook van een beduidend lagere prijs.
  • een stoffering wilt die makkelijk is schoon te maken; ideaal voor gezinnen met kleine kinderen.

Kies voor leer als je wilt, dat de bank meer slijtagebestendig is of als je heel duidelijk het verschil voelt met leer (het is tenslotte kunststof op textiel en dat gedraagt zich anders).

Kies stoffen bekleding als

  • je wilt dat je bank geborgenheid uitstraalt.
  • meteen warm aanvoelt en niet “glijdt”.

Kies voor een andere bekleding als bang bent dat de anti-vlekbehandeling, die de betere meubelzaak biedt, niet voldoende is. Neem ook geen grof geweven stoffen als je huisdieren hebt; dit in verband met het vormen van lusjes.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.