Voorjaar 2014

Van ons Villa ArenA stylingteam

thumb-trendsWie heeft er geen zin in? Het voorjaar. Heerlijk weer langer daglicht, warmere temperaturen, de vogels die fluiten en geurende bloemen. Je hoeft niet tot mei of juni te wachten. Bij de 50 winkels van Villa ArenA ben je zoals ieder seizoen aan het beste adres voor woonshoppen. Dus beleef de lente bij Villa ArenA. Met vrolijke, frisse kleuren haal je de lentekriebels letterlijk in huis. Gebruik natuurlijke accenten in je interieur zoals bloemelementen, kleuren en prints. LEEF de LENTE!

Trends! Welke trends?

Er is dit voorjaar niet één overheersende interieurtrend. Integendeel, we zien een explosie van trends.
Een opvallende, opkomende stijl voor 2014 is het gebruik van ruwe materialen. Denk hierbij aan diverse soorten hout, aluminium, beton, steen en leerdetails. En de knoop-, haak- en breitrend is ook nog lang niet ten einde. Stoere en ruige details gecombineerd met zachtheid en verfijning. Natuurlijke, eenvoudige vormen in meubels met gebruik van veel verrassende kleuren!

leefdelente2

Alles mag en alles kan in 2014!

Er zijn wel enkele nieuwe trends, waarmee je zelf heel eenvoudig aan de slag kan gaan! Met kleine ingrepen in je interieur boek je grootse resultaten. Je interieur van een andere look voorzien doe je met een beetje handigheid en creativiteit! Ga zelf aan de slag met verf en breng hier en daar een hip fluorkleurtje aan. Geef je stoel of tafelpoten een fris kleurtje of voorzie een kast van kleuraccenten. Opvallend gekleurde objecten & woonaccessoires geven schwung aan je interieur: felgekleurde stoelen, een fluorroze spiegel of zelfs een binnendeur met een hip kleurtje. Natuurlijk doen sierkussens met bloemen, kleuren of prints het altijd goed in elk interieur.

leefdelente4Natuurlijk slapen

De grootste trend van 2014 is een slaapkamer die je het gevoel geeft in de vrije natuur te zijn. Het idee van een rustgevend bos met wuivende bomen doet je heerlijk in slaap vallen. De best passende kleur hierbij is uiteraard groen. In verschillende tinten zoals appel-, limoen- en mosgroen. Laat dit terugkomen in het schilderwerk, de meubels, gordijnen en op het bed. Groen werkt heel goed in combinatie met een houten nachttafel of houtaccenten. Vergeet ook zeker geen echte planten toe te voegen. Deze zuiveren de lucht in je slaapkamer en zijn dus niet alleen decoratief, maar ook erg gezond!

Trends voor raam en vloer

Het gebruik van ruwe, natuurlijke materialen blijft hot: wol, katoen, hout en linnen. Denk aan houten jaloezieën of raamdecoratie met katoen. Ruwe structuren en vormen zien we ook terug in vloerkleden. Geen primaire kleuren meer, geen hoogpolig of patchwork. Dé trend in vloerkleden: platte, kelim-achtige weefsels in Scandinavische dessins. Een kenmerkende trend in 2014 is de kunststof vloer; van sfeervol PVC, met laminaat houtmotief voor elke kamer in huis.

leefdelente5Kunst

Kunst in huis verbindt en verrast. Je geeft ermee een persoonlijke touch aan je interieur. Een uitdrukking van je eigen smaak en karakter. Tip: kies eens een contrasterend of tegendraads object of schilderij. Je zult versteld staan van de reacties van je vrienden en familie!

leefdelente3Moderne keuken, lekker koken

Zwevende keukenkasten, light-beton, pitt-cooking en touch-kranen....dat zijn de keukentrends in 2014. Zwevende kasten geven een ruimtelijk gevoel in de keuken, deels ingebouwd nemen ze weinig plaats in.
Light-beton is een bijzonder materiaal: het heeft eigenschappen van beton, maar is 60% lichter. Zeer geschikt als bijvoorbeeld een werkblad. Pitt-cooking is helemaal in. De 'pitten' liggen op uw werkblad. Een mooie uitstraling en makkelijker schoon te maken. Veel keukenbladen zijn geschikt voor deze manier van koken, zoals RVS, graniet, terrazzo, glas, keramiek en composietsteen. Ook keukenkranen worden steeds innovatiever; dankzij touch-technologie reageert de kraan op aanraking of beweging.

De badkamer als leefruimte

De badkamer transformeerde de afgelopen jaren van een wit betegeld hokje met sfeerloos kunstlicht tot een thuis-spa om heerlijk in te ontspannen. De emancipatie van de badkamer lijkt nu bijna voltooid. Het is een volwaardige leefruimte, die ook zo wordt ingericht. Als verlenging van slaapkamer óf woonkamer wordt de stijl van het interieur ook doorgetrokken in de badkamer. We zijn gewend aan de open keuken. De tijd van de open badkamer is nu aangebroken!

Wanden

Ruwe materialen in je interieur aanbrengen begint vaak bij de wanden. Zoals muren in baksteen of behang met opvallende prints. De trend is dat het allemaal kan. Het moet niet te stijf of strak zijn. Korrelverf, streepverf en kalkverf geven je muren een extra dimensie. Of kies voor vergrijsde pastels in combinatie met felle kleuraccenten; dat geeft een unieke en speelse touch aan je interieur

Slim combineren bij Villa ArenA

Bij Villa ArenA slaag je altijd. Het aanbod is gevarieerd en voor elk budget.
Wie slim combineert hoeft niet duur uit te zijn voor een nieuwe sfeer in huis.
Dus haal het voorjaar in huis, kom naar Villa ArenA en LEEF de LENTE!

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.