thumb-trends2De feestdagen van december zijn voorbij, het is tijd voor een nieuwe start. Een start die energie en kracht geeft om er vol goede moed tegenaan te gaan in het nieuwe jaar. Laat je huis je inspireren om iedere dag goed te beginnen. De kerstversieringen mogen de deur uit, maar zet je huis niet meteen vol met nieuwe decoratie.

Deze maand heb ik de inspiratie vooral uit het herinrichten gehaald. Het is tijd om het huis functioneel in te richten en variatie aan te brengen door items soms anders te gebruiken dan waarvoor ze bedoeld zijn. Met handigheid en creativiteit haal je kleur in huis. Bij de maand januari hoort een nieuw begin, dus ook in huis!

Vrij gevoel

Combineer frisse pasteltinten met bruin en donkergrijs voor een stoer effect. Dit kan bijvoorbeeld door kleurvakken aan te brengen op je muren. De combinatie van zachte en donkere tinten kan je overal in huis terug laten komen. Je kunt je kasten verven, je meubels met nieuwe stoffen bekleden of laat het terugkomen in je beddengoed. Voor een extra vrij gevoel kun je linnen stoffen gebruiken, die zijn ook heerlijk als beddengoed. Wanneer je het wat rustiger wilt houden kies je voor linnen in één kleur. Houd je van actie, dan kies je voor een printje.

Make a difference

Door je meubels op andere manier te gebruiken ontstaat er al een hele nieuwe sfeer in huis.Een stoel, een mooie grote vaas of lamp kan je ergens als eyecatcher in de kamer zetten, zodat het een object in plaats van gebruiksvoorwerp wordt. Gebruik je items functioneel zodat het huis niet te vol komt te staan. Zet een koffer, boomstam of krukje naast de bank als bijzettafeltje, of als nachtkastje naast je bed. Wees origineel en denk na over hoe je bepaalde items anders zou kunnen gebruiken dan waarvoor ze bedoeld zijn. Zo kan je ook lampen een keer aan de wand hangen in plaats van aan het plafond. Bureaulampen zijn hiervoor geschikt en geven een waanzinnig leuk effect. Voor veel kleur in huis kan je verschillende tinten glaswerk bij het raam zetten, dit creëert een glas in lood effect.

Mijn tip voor deze maand: verspreid niet teveel spullen. Groepeer je items, laat ze tot hun recht komen. Kortom, creëer rust! Heb jij nog meer tips hoe je met weinig je huis kan veranderen? Deel ze met iedereen via onze Twitter en Facebook pagina.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.