Ben je een echte wereldreiziger, houd je ervan om cultuur op te snuiven overal waar je komt of kom je gewoonweg helemaal tot rust in Etnische sferen? Laat die vakantiedip dan maar achterwege want je kunt nu op reis gaan in je eigen huis! Met wat kleine tips kun jij jouw huis omtoveren tot een reisgids, misschien wel je eigen reisgids vol met al jouw reiservaringen en herinneringen. Deze maand staat in het teken van het Etnisch wonen, zodat je nooit meer terug hoeft te komen van vakantie.

Kies voor kleurEtnisch wonen is een breed begrip en je kunt het invullen met het karakter van de landen waar jij van houdt. Ze hebben één ding gemeen en dat is dat álles qua materialen, kleuren en printen met elkaar matched! Toch zijn er misschien een paar kleine handvaten waar je aan vast kunt houden om het niet té rommelig te laten worden. Ik hoop je wat inspiratie te kunnen geven zodat jij jouw 'interieurreis' uit kunt stippelen voor jouw favoriete plek, je eigen huis.

Know the basics

Om te beginnen is het belangrijk de basis kleuren van je interieur in je achterhoofd te houden, zodat je weet welke richting je uit kan gaan met accessoires. Zoals je kunt zien op het moodboard is de basis van de etnische kleuren vaak pastel-achtig. Denk aan oker, lavendelblauw, mintgroen, turquoise etc. Maar hiernaast kun je ook als accent meer knallende kleuren gebruiken als oranje, wat feller roze of kobalt blauw.

Back to the forrest

Hout komt veel terug in verschillende etnische culturen. Hierbij is het ook weer leuk om meerdere houtsoorten te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan verschillende stoelen aan een tafel of houten accessoires zoals lijsten, kandelaars, krukjes en schalen. Ook kun je één eyecatcher gebruiken, bijvoorbeeld een groot houten tafelblad of een houten keukenblok.

Magic carpet

Typerend zijn ook de kleurrijke kleden en tapijten. Hier kun je leuk mee variëren door deze op een plek te leggen die niet voor de handliggend is. Zo breek je de ruimte en het geeft een gezellig en apart effect. Je kunt ze ook als muurdecoratie gebruiken.

Het zonnetje in huis

Het gebruik van verlichting is heel belangrijk en sfeer bepalend. Om een zonnig, warm effect in huis te halen kun je gebruik maken van indirect licht. Hiervoor kun je gebruik maken van lampenkappen die het licht beperkt doorlaten waardoor het op een aparte manier verdeeld wordt door de ruimte. Ook de kleur van het licht is bepalend voor de uitstraling. Iets geler licht geeft vaak een warme sfeer.

Het nieuwe Luxaflex

Verzamelingen uit de landen die je bezocht hebt kunnen het geheel afmaken. Zo zal je altijd op vakantie zijn in je eigen huis, vol met herinneringen van de mooie plekken die je hebt gezocht.

Heb je zelf misschien nog mooie herinneringen van reizen in jouw huis of heb je nog andere leuke tips? Deel het met iedereen via onze: Twitter en Facebook.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.