Het leuke van het hedendaagse modebeeld is dat álles kan en álles matched. De meest felle kleuren, de raarste printen, de meest uiteenlopende materialen. Als je deze trend dan vertaalt naar interieur, moet je hier toch iets voorzichtiger mee zijn.

Ten eerste moet je beschikken over een witte of in ieder geval een rustige basis. Mocht je hier al over beschikken, dan kun je los gaan! Speel met kleur, materiaal, print en verlichting. Je kunt bijvoorbeeld heel leuk een lijnenspel creëren door middel van kleurvlakken aan te brengen. Dit kun je doen door een kleed neer te leggen of door een kleurvlak met verf te maken op de grond.

Kies voor kleur

Het is ook leuk om textuur te mixen. Materialen als plastic, hout en glas zijn mooi samen, en door textiel toe te voegen wordt het niet kil en koud. De woorden die je tegenwoordig terugvindt op T-shirts kun je nu op je muur verven. Vervang je klok of je schilderij eens door een leuke slogan of inspirerend woord!

Colorblocking!

Één van de nieuwe trends is colorblocking – het mixen en matchen van twee hele verschillende kleuren. Dat houdt in dat je niet meer per se vast hoeft te houden aan één kleur of één kleurlijn, het leuke is juist om het tegen elkaar af te laten steken. Op het begin zal het voor je gevoel misschien heel chaotisch overkomen, maar uiteindelijk vormt het een fris, jong en speels geheel. Ben niet bang om het te combineren met verschillende lijnen en patronen, het kan uiteindelijk heel goed samen! Het komt het mooiste uit, als het geheel clean en simpel is. Een strakker interieur met veel kleur geeft meer rust.

Save the Planet!

Ecologisch verantwoord ondernemen, wonen, shoppen is al langer een trend en nu is het ook mogelijk dit door te voeren in je interieur. Het klinkt misschien raar, maar tegenwoordig zijn er complete bankstellen en kasten van recycled papier. Het is niet alleen eco-verantwoord maar het ziet er ook te gek uit!

Ziet jouw huis er al net zo uit als je kledingkast, of heb je nog andere leuke tips? Deel het met iedereen via onze: Twitter en Facebook.

 

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.