Het najaar is dé tijd om je helemaal te storten op je interieur, je wilt het gezellig maken in huis. Wellicht heb je net een huis gekocht of wil je gewoon een compleet andere stijl en vibe in je huis aanbrengen voor de donkere maanden, het kan allemaal. Máár de zomer voel je misschien nog steeds wel in je portemonnee en met het oog op de feestdagen wordt deze er niet veel voller op.

Daarom wil ik deze maand even met jullie teruggaan naar de basis, terug naar af. Hierbij denk ik aan hergebruik, creativiteit en duurzaamheid! Maar ook heb ik deze maand nog genoeg andere tips hoe je rust kunt creëren in je interieur en hoe vintage weer modern kan zijn.

Budget Savers

Het zijn vaak de simpelste oplossingen die een budget-saver kunnen zijn, maar hiervoor moet je wel in je creatieve brein graven. Handig is om meubilair in huis te hebben wat a; mooi is en b; functioneel. Bijvoorbeeld de oude vertrouwde houten kist, waar je spullen in op kan bergen, maar tegelijkertijd mooie boeken op kunt leggen of een kussen en dan is het weer een kruk/zitbankje. Of een stapel tijdschriften dat als bijzettafel fungeert. Qua stoelen kan je ook kiezen voor leren stoelen in plaats van hout. In eerste instantie zijn dit geen budget-savers, tenzij je een paar vintagestoelen op de kop kunt tikken natuurlijk. Het mooie met leer is dat het mooier wordt met de jaren. Ze gaan dus lang mee en raken nooit uit de tijd!

Vintage

Wat ik zelf altijd leuk vind is om rommelmarkten en 2nd hand shops af te speuren naar vintage eye catchers. Het is fantastisch (en duurzaam) dat veel vintage spullen, zowel in interieur als in kleding, helemaal terug komen. Zo ook de glazen vitrines en bijzettafeltjes! Hier kun je fotolijsten en andere persoonlijke dingen op zetten en in de glazen meubels komen deze heel mooi naar voren. Het geeft een ruimtelijk, strak, modern gevoel en is tegelijkertijd toch heel vintage.
Als je dan toch op de rommelmarkt bent, kijk dan ook naar leuke oude objecten zoals afgedankte lampen, kastjes en stoelen die niet meer in topstaat zijn. Hier komt de creativiteit om de hoek kijken! Je kunt deze namelijk zelf bewerken met verf of juist met stickers of behang. Zo kun je oude spullen van iemand anders heel persoonlijk maken. De complete vintage look kun je nog fine-tunen met kleuren als oranje een okergeel, deze combineren mooi met bruin en geven een beetje dat jaren 60 gevoel, maar dan in een modern jasje.

Sfeermakers

Licht en accessoires zijn eigenlijk desfeerbepalers in een huis, de uitdaging is om hier mee te spelen en manieren te bedenken om het licht met de ruimte te laten werken.

Wat hier mooi bij kan helpen is een gietvloer, deze heb je in alle kleuren, zowel mat als glimmend. Glimmend, zeker in een lichte kleur, werkt heel ruimtelijk. Het zonlicht en de verlichting van lampen komt hier prachtig op uit.Dit ruimtelijke aspect kan je benadrukken met accessoires, zoals een lijst met foto's. Het leukste is om ze allemaal hetzelfde formaat te houden zodat het een eenheid wordt. Een ruimte kan je ook breken of bijzonder maken door lijsten op een andere, ongewone plek op te hangen. Bijvoorbeeld tussen twee ramen in, of helemaal aan de bovenkant van een muur, vlakbij het plafond. Zo creëer je een bijzonder geheel.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.