De winter is de perfecte periode om aandacht te besteden aan je interieur. Met deze 5 tips van Rofra Home maak je je huis voor het hele winterseizoen winterklaar! 

Breng buiten naar binnen

Het is altijd jammer als de zomer voorbij is en de tuin of balkon wordt gelaten voor wat het is. Toch kan de natuur ook in huis worden gehaald. Dat kan heel eenvoudig door bijvoorbeeld dennenappels te rapen. Deze kun je in een grote platte schaal leggen en decoreren met verschillende soorten accessoires bijvoorbeeld kaneelstokjes, veertjes of gedroogd fruit. De schaal kan een prominente plaats in de woonkamer krijgen of op de eettafel worden gezet.

Het is natuurlijk ook leuk om grote planten aan te schaffen. Je kunt voor groene planten kiezen of voor een plant met blad in een andere kleur. Door de natuur van buiten naar binnen te brengen, creëren je een fantastische sfeer. 

Zorg voor meer sfeer met verlichting

Het winterklaar maken van het interieur betekent ook dat je met verlichting kunt spelen. De verlichting bepaalt voor een groot deel de sfeer. Aangezien het in de herfst en winter al aardig vroeg donker is, wordt de verlichting ook al vroeg aangezet. Licht dat koud aandoet, kan omgewisseld worden voor een meer warm licht.

Het is natuurlijk een ideaal moment om nieuwe verlichting aan te schaffen. Bijvoorbeeld een originele staande lamp of een hanglamp. Verder kun je kaarsjes aansteken of waxinelichtjes laten branden in een leuke waxinelichthouder of windlicht.

Gebruik warme kleuren en materialen

Warmte is belangrijk voor het lichaam in de winter, maar zeker ook voor de geest. Het is dus aan te raden om warme kleuren te gebruiken in je interieur. Je hoeft daarvoor geen grote aankopen te doen. Het is vaak al voldoende om een plaid of kussens in een warme kleur te kopen. Plaids hebben een dubbele functie. Je wordt warm gehouden en er straalt een warme en knusse sfeer vanaf.

Creëer extra gezelligheid met accessoires

Het is altijd leuk om eens in de zoveel tijd nieuwe woonaccessoires te kopen. Als je het interieur winterklaar maakt, is dat een uitstekend moment om je interieur met accessoires opnieuw aan te kleden. Bijvoorbeeld met een schilderij, beeld of met een prachtige vaas voor een winters boeket.

Zorg voor extra opbergruimte

Het veranderen of vernieuwen van het interieur betekent ook dat je eraan moet denken spullen op te ruimen. Te veel spullen in het zicht lijkt niet alleen wanordelijk, maar draagt eveneens bij aan chaos in het hoofd. In januari is het vooral de tijd om aan de slag te gaan met de grote schoonmaak en spullen uit het zicht op te bergen.

Is er te weinig kastruimte? Dan is dit een prima moment om voor meer kastruimte te zorgen. Koop bijvoorbeeld een wandkast of een dressoir. Dan blijven veel spullen uit het zicht en kun je optimaal genieten van het interieur dat helemaal winterproof is gemaakt.

Bekijk de originele blog op de website van Rofra Home.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.