Het is belangrijk dat je een werkblad kiest dat bij jou en je keuken past. Tulp Keukens zet de meest populaire materialen voor een keukenwerkblad voor je op een rijtje!

Quartz composiet

Composietsteen is een industrieel samengestelde steen. Het wordt gemaakt van fijne en grovere deeltjes kwarts en graniet gemengd met gekleurde hars. Composiet lijkt erg op natuursteen, maar heeft veel betere eigenschappen. In tegenstelling tot natuursteen is composietsteen niet poreus. Dit maakt het werkblad hygiënisch, watervast en onderhoudsarm. Bovendien is composiet niet alleen verkrijgbaar in graniet tinten maar ook in diverse andere kleuren.

HPL - Multiplex

Een werkblad van toplaminaat heeft een ondergrond van watervast verlijmd multiplex met daarop een harde toplaag van HPL (High Pressure Laminate, ook wel laminaat of kunststofplaat genoemd). Het heeft een unieke voelbare structuur en watervaste eigenschappen. Het oppervlak is hard en bijzonder eenvoudig schoon te houden. De bladen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, zodat er altijd wel een werkblad is dat past bij je smaak én budget.

Fenix

Fenix is een materiaal met een extreem mat uiterlijk. Ondanks de massieve uitstraling voelen de bladen zijdezacht (soft touch) aan. De toplaag bestaat uit een nanotech coating wat ervoor zorgt dat de kleur niet vervaagt, omdat het materiaal niet reflecteert. Bovendien laat het matte oppervlak geen enkele vingerafdruk zien en bij normaal gebruik verdwijnen kleine krasjes vanzelf!

Hout

Werkbladen van hout hebben een natuurlijke, zachte en warme uitstraling. Hoe harder het gekozen hout, hoe krasbestendiger het blad is. Vaak wordt er gekozen voor houtsoorten zoals eik, teak of noten. Omdat hout van nature poreus is, wordt het materiaal geolied, geïmpregneerd of voorzien van een vernislaag. Het werkblad vergt wel wat meer onderhoud dan andere werkbladen. Zo moet het blad regelmatig behandeld worden waardoor het verzadigd blijft en vlekken minder snel intrekken.

Graniet

Graniet is een degelijk, natuurlijk materiaal dat vrijwel volledig kras- en hittebestendig is. Het is een 100% natuurproduct wat betekent dat elk werkblad uniek is. Het nadeel is wel dat twee stukken graniet nooit 100 % op elkaar lijken, kleurverschillen zijn hierdoor mogelijk.

Kom bij ons langs

Wil je meer weten over de verschillende materialen voor keukenwerkbladen? Breng dan een bezoek aan Tulp Keukens in Villa ArenA waar onze adviseurs je van deskundig advies voorzien. Bovendien kun je de werkbladen hier ook met eigen ogen bekijken!

Bekijk de originele blog op de website van Tulp Keukens. 

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.