Zo veel vloeren, zo veel smaken. Een vloer is een bepalende factor binnen de sfeer van je huis. Niet onbelangrijk om een goede keuze te maken dus! Van materiaal en type tot afwerking en kleur. Het één zorgt voor een warm effect, steen eerder stoer. Dan heb je nog de praktische voordelen van PVC, en tot slot de belangrijke keuze voor kleur.. Berg&Berg zet de 3 vloerentrends van deze winter voor je op een rijtje. Welke is jouw favoriet?

Een warme vloer
Kies je voor een vloer met een warme ondertoon in de kleur, dan zit je al snel goed. Zorg voor een mooie kleurnuance binnen de verschillende planken, hierdoor krijgt de vloer een zachte en warme uitstraling.

Heb je al houten meubels in huis? Probeer dan overeenkomsten te vinden in de nerven, dit zorgt voor meer samenhang. Verder zorgt een ton-sur-ton mix van houtsoorten juist alleen maar voor een rijk geheel!

Witte wintervloer
Het is een gewaagde keuze; een lichte vloer. Vlekken op zo’n vloer zijn een nachtmerrie, en misschien maakt het je huis wel kil? Maar vergeet niet de grote voordelen; een lichte vloer maakt de ruimte groot en reflecteert licht.

Om te voorkomen dat de ruimte kil oogt zijn spannende materialen die in contrast staan met de vloer een fijne combinatie. Denk aan geleefd ijzer, leer of hout.

Stoere look
Bij een stoere vloer denk je al snel aan een betonlook. Ga je voor een neutrale, grijze kleur dan heeft dat als voordeel dat het met elke stijl te combineren is. Of je nu een landelijk interieur hebt, design of juist basic of industrieel; de vloer is te combineren met rieten stoeltjes of een ruige leren bank.

Een gewaagdere keuze is een zwarte vloer. Heel stoer, maar neemt het risico met zich mee dat de ruimte kleiner en donkerder oogt. Kies daarom voor meubels in warme tinten, zoals hout, riet of rotan.

Tip: het hoeft geen echte gietvloer te zijn, onze laminaat, linoleum en vinylvloeren hebben 
prachtige dessins die niet van echt te onderscheiden zijn!

Heb je twijfels over welke vloer bij jou past, of juist een praktisch vraagstuk over de uitvoering van je vloer? Wij zien het als uitdaging om samen met jou op zoek te gaan naar de perfecte oplossing voor jou en je interieur. Kom voor een passend vloeradvies naar Berg&Berg!

Bekijk de originele blog op de website van Berg&Berg. Kom voor al onze vloeren langs bij Woonmall Villa ArenA!

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.