geleefd en stoerIn de winkels van Villa ArenA vind je verschillende woonstijlen, zo zijn er voor elke smaak en elk interieur wel mooie items te koop. Ik neem je graag mee door Villa ArenA om je de verschillende stijlen te laten zien. Dit keer: industrieel.

Een industriële woonstijl is stoer en kenmerkt zich door het gebruik van geleefde en stoere materialen. Hierbij kun je denken aan grof, onbewerkt hout, staal, beton en metaal.

De kleuren die bij deze woonstijl passen zijn grijs, zwart en legergroen met hier en daar een fel accent als vrolijke tegenhanger.

 

In de industriële woonstijl zie je veel ‘fabrieks- details’ zoals een vintage lamp of lichtlet- ters. Je kunt hierbij gaan voor echt oude, originele vintage items maar er wordt tegenwoordig ook veel remake vintage verkocht (ook bij Villa ArenA!).

industrieel1

Thuis deze woonstijl aanbrengen? Ga voor een gietvloer als stoere basis. Om deze stoere, ietwat kille vloer te verzachten kun je kiezen voor een (vintage) vloerkleed in vergrijsde tinten of juist met een vleugje roze voor een vrouwelijk accent. Want, industrieel is niet alleen voor mannen! Kies bij de industriële woonstijl voor een aantal grote meubels als blikvanger: een leren bank, een kast met metaal en hout of een oude lockerkast.

Een bakstenen muur in huis? Je hoeft ‘m bij deze stijl niet weg te werken, het kale steen versterkt juist de stoere sfeer. Maar je kunt deze sfeer ook creëren door een behang met bak- steenprint te gebruiken. Een ander idee voor een industriële wand is door gebruik te maken van zwarte schoolbordverf. Met een mooie spreuk in handlettering creëer je een fijne sfeer. Maak verder gebruik van vintage accessoires en meubels als oude schoolstoelen, een letterbak, flesvazen, (leger)kisten en oude gebruiksvoorwer- pen zoals een typemachine.

industrieel2

Ook in de badkamer en keuken kun je de industriële stijl goed aanbrengen door bepaalde constructiedetails niet weg te werken, maar juist te laten zien, denk hierbij aan koperkleurige leidingbuizen. Het leuke aan de industriële woonstijl is dat je de stijl helemaal kunt doorvoeren, maar ook kunt gaan voor enkele industriële accenten in een neutrale basis.

De stijl laat zich goed mixen met andere woonstijlen en is zo in elk interieur toe te passen.

 

groetjes,

Marlies

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.