maak kennis met kabana

Kabana Design: kiezen voor echt en eigen

Ik ben gaan zitten op een design bank. Een wat eigenwijze bank dus. En als ik om mij heen kijk, zie ik ook een tamelijk eigenwijze winkel. De drijvende kracht achter Kabana, Aleksandar Spaic, heeft een logische verklaring voor mijn indruk: “Wij zijn helemaal van het maatwerk. Je ziet gewoon dat iedere klant hier zijn eigen droommeubels krijgt.”

Dat maatwerk gaat ver. Wie bij Kabana om de tafel gaat zitten met een eigen tekening of schets krijgt een professioneel ontwerpvoorstel op basis van zijn wensen terug. Aanpassen van modellen uit de collectie is hier de normaalste zaak van de wereld: kleur, lengte, breedte, bekleding keuze, framemateriaal, houtsoort… je zegt het maar. Spaic: “Wij maken meubels persoonlijk. In welk interieur komt het, welke ruimte, wie is de gebruiker? De wens van de klant is het belangrijkst.”

“Wat goed is, moet je gebruiken.
En wat je gebruikt, moet goed zijn.”

Goede naam

Door zijn klantbetrokkenheid heeft de winkel ook een goede naam onder mensen die vanwege hun lichamelijke beperking aangepast meubilair nodig hebben. Onder meer maakt Kabana alles op maat in massief hout, zoals keukens, bedden en tafels. Is er ook iets wat je niet bij Kabana kunt krijgen? Ja dat is er. Meubels gemaakt van verweggistan hout. Spaic is ronduit een voorstander van eerlijk en massief hout. Walnoot, essen, beuken, kersen en natuurlijk de hertog onder het hout: eiken. Alles kan bij Kabana, maar fophout en zwart gekapt hout, daar doen ze niet aan.

Gebruikt eikenhout!

Kabana – de eerste ontwerper die gebruikt eikenhout toepaste in design– heeft er alle ervaring in. Spaic: “Wat goed is, moet je gebruiken. En wat je gebruikt, moet goed zijn.” Eikenhout dat zo’n 200 jaar is gebruikt als constructiehout vervaardigt Kabana naar de meubels toe. Dit zijn massieve balken die vervolgens verzaagd worden naar planken. Met Kabana kies je voor echt en eigen. Meubelen van massief hout hebben het voordeel dat je er levenslang van kan genieten. Als je interieurwensen veranderen, kan je het interieur van massief hout ook aanpassen.

Neem ook eens een kijkje op de winkelpagina van Kabana Design.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.