maak kennis met detafelaar

De Tafelaar biedt net dat beetje minder!

In gesprek met Cyril Calis van De Tafelaar

Veel meubelzaken gaan ervan uit dat je altijd op zoek bent naar de winkel die net dat beetje méér biedt. Zo niet bij De Tafelaar. In deze gezellige winkel zijn ze er trots op de klant net dat beetje minder te kunnen bieden: minder hoog, minder lang, minder dik, minder zwaar. “Dat noemen we maatwerk,” zegt Cyril Calis. Dus ja, minder laag, minder kort, dun of licht, dat biedt De Tafelaar ook.

Karakteristiek en betaalbaar

De winkel heeft een aanbod dat breder is dan dat van tafels alleen. Ook zitmeubelen en kasten maken deel uit van de collectie. De naam heeft alles te maken met de geschiedenis van het bedrijf. De Tafelaar begon als een winkel in tafels, die behalve karakteristiek en betaalbaar, ook op maat gemaakt verkrijgbaar waren. Deze vak- en klantgerichtheid heeft De Tafelaar doorgetrokken naar het aanbod in kasten.

“Uit één boom kun je verschillende houtsoorten halen.”

 - Cyril Calis

Kiezen met je handen

De site van De Tafelaar geeft een prima indruk van de mogelijkheden. “Maar voor de volledige beleving moet je in de winkel zijn,” zegt Cyril. Hij geeft aan hoe in één boom toch verschillende houtsoorten zitten. Het maakt namelijk sterk uit hoe de houten delen uit de boom komen en van welke plekken in de boom zij afkomstig zijn. De tekening in het hout wordt door dit soort factoren sterk beïnvloed. Cyril: “Daarom moet je als klant het materiaal door je handen laten gaan. Dan kan je contact maken met wat je echt wilt.”

Het verschil ervaren

Ook de aanschaf van een maatwerkkast benadert De Tafelaar op deze manier. De klant en de adviseur zijn op een prettige manier in de weer met allerlei onderdelen om een goede indruk te krijgen van de toekomstige kast. Je vergelijkt panelen, deuren, koven, zijkanten, beslag en onderkanten. Intussen krijg je als klant van alles te horen over het hout. Voor Cyril is dit leuk werk. “Mensen pakken dit soort achtergrondinformatie vlot op. Je merkt hoe snel het gaat leven; hoe men het verschil gaat ervaren.”

“Maatwerk kast afleveren is een feestje.”

- Cyril Calis

Cambridge comfort

Ondanks de ruime keuzemogelijkheden lukt het Cyril toch om een eigen favoriet in de collectie aan te wijzen: de zitbank Cambridge. “Verhoudingen die helemaal kloppen, het uitnodigende comfort en dan de reacties van klanten die er telkens weer blij van worden...” Gaat het om tafels, dan is de gelijknamige Tafelaar de nummer 1. Met het fraaie Franse eiken zijn vele variaties mogelijk in formaat, kleur, afwerking en pootkeuze.

Hoge verwachtingen

Klanten broeden soms meerdere jaren op een maatwerkkast. Bedenken wie het moet doen: zelf, timmerman, toch een standaardkast, nee toch niet... Als ze uiteindelijk bij De Tafelaar binnenstappen, zijn de verwachtingen hoog. En ze zijn gespannen op de dag van aflevering. “Wat je dan meemaakt na plaatsing. Da’s gewoon een feestje!”

Neem ook eens een kijkje op de de Tafelaar winkelpagina

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.